Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi

de kamy in Mancaruri de legume, 8 Oct 2010 | 16038 vizualizari

 

am zis sa mancam totusi ceva de post azi dar nu am reusit 100% asa ca... ma mut la catolici pt scurt timp

 

INGREDIENTE

  • ciuperci parizoale
  • cartofi
  • dovleceli
  • gulie
  • morcovi
  • ceapa
  • usturoi
  • marar
  • oua
  • faina
  • pesmet
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi:

ptr.ciuperci pane:

Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane

Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am presarat faina pe ambele parti.

Am batut 3 oua cu  putina sare si am pus faina pana a ajuns la o consistenta mai groasa decat la clatite.

Am trecut bucatile de ciuperca prin aluat si le-am prajit in ulei dupa care le-am pus pe o hartie absorbanta.

ptr chiftele din legume:

Ce legume am avut prin frigider le-am spalat,le-am curatat si le-am dat prin razaroarea mica,ceapa am taiat-o marunt,iar usturoiul l-am pisat.Am pus la calit ceapa si morcovul in putin ulei,intre timp pe celelelte legume le-am lasat intr-un castron, cu putina sare pe ele.Dupa ce s-a calit  ceapa cu morcovul le-am pus peste celelelte legume stoarse bine,am adaugat vreo 3 oua si oul cu faina care mi-a ramas de la ciupercile pane,mararul si usturoiul pisat.Am amestecat bine  am pus sare,piper.Cu o lingura am luat din compozitie,am dat prin pesmet"chiftelele" dupa care le-am prajit in ulei.

Am facut langa un piure de cartofi si ca muratura castraveti si salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

chiftelele din legume se pot consuma si reci cu ketchup,maioneza cu hrean,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

kamy 1

30.05.2011, 21:58

elena....ms dupa 3 luni

kamy 1

30.05.2011, 21:59

eduard....multumesc

abetina 1

21.08.2018, 23:17

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci